3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki śniadaniowe na serwatce


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Bułki śniadaniowe na serwatce

  • 250 g serwatki, otrzymamy ją przy produkcji sera żółtego
  • 50 g wody
  • 25 g świeżych drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 500 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka soli
  • 40 g oleju
  • 1 jajko kurze, rozmącone do posmarowania
  • ziarna do posypania
5

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego wlewamy serwatkę i wodę podgrzać 37*C/2min/2

    Ddodać pozostałe składniki w podanej kolejności

    Wyrobić 3,5m/Ciasto

    Przełożyć do natłuszczonej miski na 45min.Pamiętać należy o przykryciu ściereczką

    Na blachę wyłożyć papier do pieczenia i rozgrzać piekarnik do 210*


    Dzielimy w misce ciasto na cztery i z każdej ćwiartki robimy trzy bułki ( jeżeli lepią się ręce to moczymy palce w mące )

    Smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy ulubionym ziarnem

    Wstawiamy do piekarnika i pieczymy około 25 min w pozycji góra - dół

    Po upieczeniu studzimy na kratce
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Przepis powstał bo było mi żal serwatki powstałej przy produkcji sera żółtego


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo si ciesz e przypasowa Smacznego

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na lipca 3, 2017 at 14:37.

    Bardzo się cieszę że przypasował Cooking 7. SmacznegoLol

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bueczki s wymienite weszy do codziennego menu...

    Zgłoszony przez Rocho_aga na lipca 3, 2017 at 13:37.

    Bułeczki są wyśmienite, weszły do codziennego menu naszej rodziny.
    Mozna do nich wykorzystać też maslankę, która pozostaje po robieniu masła z kremówki ( nawet ziołowego i czosnkowego).

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cieszę się że smakowało. ...

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na lutego 25, 2017 at 17:33.

    Cieszę się że smakowało. Cooking 7

    Temperatura i czas wypieku zawsze orientacyjne ceny zależności od rodzaju piekarnika

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne!!!!

    Zgłoszony przez kdk69 na lutego 25, 2017 at 16:25.

    Przepyszne!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne bułeczki polecam przepis ja piekłam 20...

    Zgłoszony przez Magdalenaan na listopada 25, 2016 at 17:55.

    Pyszne bułeczki tmrc_emoticons.) polecam przepis tmrc_emoticons.) ja piekłam 20 minut tmrc_emoticons.) i posypałam czarnuszką tmrc_emoticons.) Pycha tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne

    Zgłoszony przez mmich na listopada 11, 2016 at 18:07.

    Bardzo smaczne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne bułeczki! W środku mięciutkie, na...

    Zgłoszony przez Mania_4 na października 30, 2016 at 10:19.

    Pyszne bułeczki! W środku mięciutkie, na zewnątrz chrupiącetmrc_emoticons.) Piekliśmy ok. 7 minut krócej i wydaje mi się, że w naszym piekarniku to był optymalny czastmrc_emoticons.) Dzięki za przepis!tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze