Tu jesteś:
4
Składniki
8 porcja/porcje/porcji
- 1 szczypty cukru
- 300 g mąki pszennej
- 100 g mąki orkiszowej
- 220 g wody, ciepłej
- 40 g drożdży, pokruszonych
- 30 g oleju
- 30 g siemienia lnianego
- 1 łyżeczek soli
-
6
1h 25min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
1. Do naczynia miksującego wsypać wszystkie składniki, wyrobić 2min./"Ciasto"
2. Rozgrzać piekarnik do temp. 200 stopni C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
3. Z ciasta uformować 8-9 bułek, ułożyć na przygotowanej blasze, a następnie odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok 20 min.
4. Bułki wstawić do piekarnika i piec ok 20-30 min. w temp. 200 stopni C.
5. Po ostudzeniu konsumować ze smakiem.
BUŁKI PSZENNO-ORKISZOWE Z SIEMNIEMIEM LNIANYM
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBułeczki przepyszne. Bardzo często goszczą na...
Bułeczki przepyszne. Bardzo często goszczą na naszym stole. Polecam
Bułeczki...poezja... posypałam na wierzch...
Bułeczki...poezja... posypałam na wierzch ziarnami...pycha...
Bułeczki bardzo dobre ! wyszły duze i...
Bułeczki bardzo dobre ! wyszły duze i mięciutkie. Trzymałam w piekarniku 20 minut. Polecam wyprobować
cieszę się, że smakowały
cieszę się, że smakowały pozdrawiam
Bułeczki wyszły bardzo
Bułeczki wyszły bardzo puszyste pyszne