3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułeczki dyniowe, wariant


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • 1 1/2 łyżeczki soli
  • 500 g mąki pszennej
  • 40 g mleka
  • 220 g puree z dyni
  • 7 g drożdży suchych, 1 opakowanie
  • 20 g cukru
  • 30 g masła
  • 0,2 litry mleko
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 35min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Bułeczki dyniowe
  1. 1. Do Blokada naczynia miksującego włożyć masło, cukier, drożdże, puree z dyni, mleko (40g) - podgrzewać 3min./50 stopni/obr 2.

    2. Dodać mąkę i sól wyrabiać 2min./Ciasto

     

    3. Tu dodałam 200ml ciepłego mleka, bo ciasto mi się nie połączyło i jeszcze raz włączyłam 2min/Ciasto.

     

    4. Ciasto przełożyć na blat, podzielić na 8 równych części, formować bułeczki i ułożyć je na blasze do pieczenia, przykryć ściereczką i odstawić na 15min. do wyrośnięcia.

     

    5. Bułki posmarować ciepłym mlekiem. 

     

    6. Wstawić do piekarnika, piec 200st. 25min. 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Na zdjęciu z dżemem dyniowo-jabłkowym z poniższego przepisu: 

//niby-nic.blogspot.com/2016/10/dzem-dyniowo-jabowy.html


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy