3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Chleb jaglano-gryczany (bezglutenowy)


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 30 g siemienia lnianego
  • 30 g oleju
  • 100 g ziaren słonecznika
  • 30 g drożdży
  • 550 g wody ciepłej
  • 1 łyżeczkę soli
  • 2 łyżeczki cukru
  • 50 g sezamu
  • 80 g pestek dyni
  • 150 g mąki ryżowej
  • 250 g mąki gryczanej
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Chleb jaglano-gryczany
  1. 1. W naczyniu miksującym umieścić kaszę jaglaną i ją zmiksować 30s/obr 10

    2. Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie.

    3. Dodać pozostałe składniki

    4. Wyrabiać 2,5 min/Ciasto

    5. Przelać masę do dwóch keksówek i wstawić do piekarnika. Pozostawić nas 20 minut do wyrośnięcia. Nagrzać piekarnik do 190'C. Piec 30 minut w temp.190'C. Po upieczeniu pozostawić na 5 minut w otwartym piekarniku. Smacznego .

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Do przepisu używam 2 keksówki długości około 25cm.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz