3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Szybki chleb owsiany


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 250 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki suszonych drożdży, 1 opak. drożdży suszonych (7g)
  • 220 ml mleka
  • 5 czubatych łyżek płatków owsianych, plus dodatkowa ilość do wysypania foremki
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • tłuszcz do wysmarowania foremki
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia wkładamy wszystkie składniki i wyrabiamy czas 2 minuty poz.Interwał.


    Odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce na godzinę, nastepnie przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej płatkami owsianymi foremki i odstawiamy jeszcze na 30 minut.


    Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 35 minut, temperatura 180 stopni.


    Smacznego tmrc_emoticons.-)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie wyszedł 🤔 ciasto zbite już po wyjęciu z...

    Zgłoszony przez donia-jimmy na kwietnia 3, 2020 at 19:03.

    Nie wyszedł 🤔 ciasto zbite już po wyjęciu z naczynia. Jeden wielki glut. Niestety...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiony! Wyszedł bardzo smaczny,...

    Zgłoszony przez elal na lutego 1, 2017 at 20:08.

    Zrobiony! Wyszedł bardzo smaczny, aleeee...malutkitmrc_emoticons.) Następnym razem robię z podwójnej porcji. Naprawdę fajny przepis.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pycha

    Zgłoszony przez kamila920 na października 31, 2016 at 22:25.

    pycha

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witaj adijka ciesze sie ze

    Zgłoszony przez magi1 na czerwca 3, 2013 at 15:02.

    Witaj adijka tmrc_emoticons.D ciesze sie ze chlebek smakowal i dziekuje za porady tmrc_emoticons.D teraz juz chlebek nie peka tmrc_emoticons.D rowniez pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszedł przepyszny. Lekko

    Zgłoszony przez adijka na maja 30, 2013 at 08:28.

    Wyszedł przepyszny. Lekko wilgotny, albo fakt pryskania wodą tak zadziałał. Jak dla mnie troszkę mały, wiec następnym razem zrobię z podwójnej porcji, lub spróbuję dać ciut więcej drożdży. Faktycznie nie pęknie, jeżeli się go odrobinkę natnie jak już wyrośnie w blaszce. Dałam też do piekarnika płaskie naczynie żaroodporne z wodą, żeby zachować wilgotność. Pozdrawiam autorkę przepisu tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witaj Magda cieszę się, że

    Zgłoszony przez magi1 na stycznia 26, 2013 at 21:38.

    Witaj Magda tmrc_emoticons.D cieszę się, że chlebek wyszedł i smakował tmrc_emoticons.D pozdrawiam serdecznie i dziękuję za komentarz tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Upiekłam wczoraj.Jest

    Zgłoszony przez MagdaD. na stycznia 22, 2013 at 10:27.

    Upiekłam wczoraj.Jest pyszny!!! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cone ciasto nie jest tak

    Zgłoszony przez magi1 na sierpnia 21, 2012 at 22:20.

    Cone ciasto nie jest tak zwarte, aby można było je od razu całe wyciągnąć tmrc_emoticons.) napisz czy Ci wyszedł ????pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Znów pytanko ode mnie.

    Zgłoszony przez cone1 na sierpnia 13, 2012 at 15:59.

    Znów pytanko ode mnie. Wreszcie znalazłam chwilkę i zrobiłam. Na razie odłozyłam do wyrośnięcia , ale boję się , że chyba zrobiam coś nie tak bo ciasto jest dość rzadkie...Czy tak ma być, czy powinno się "zabrać" na tyle żebym mogła w całości wyciągnąć je kopystką? 

    Z góry dziękuję za dpowiedź i pozdrawiam tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Można zrobić z mieszanki mąki

    Zgłoszony przez magi1 na sierpnia 4, 2012 at 17:03.

    Można zrobić z mieszanki mąki pszennej i razowej np. 150 g mąki pszennej i 100 g mąki razowej - tak kiedyś zrobiłam i wyszedł, musisz spróbować z samej mąki razowej bo nie wiem czy tak wyrośnie. Jakby co czekam na info jak wszedl. Pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wygląda smakowicie:) Chciałam

    Zgłoszony przez cone1 na sierpnia 2, 2012 at 18:10.

    Wygląda smakowicietmrc_emoticons.) Chciałam zapytać czy można zrobić go z innej mąki? np razowej? 

    Dziękuję za odpowiedź. 

    Pozdrawiam! tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cieszę się, że chlebek się

    Zgłoszony przez magi1 na sierpnia 1, 2012 at 08:16.

    Cieszę się, że chlebek się udał i smakował. Ja go robię często w domku. Pozdrawiam tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :bigsmile:Magi przepis super!

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na lipca 19, 2012 at 12:05.

    Big SmileMagi przepis super! Love  Ja dałam swieże drożdże i ciasto mi wyrosło szybko.Chlebek rósł w oczach Love i jest bardzo smaczny Cooking 7 Buziaczki

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ojoj nie wiem mi się to

    Zgłoszony przez magi1 na czerwca 14, 2012 at 18:39.

    Ojoj nie wiem tmrc_emoticons.( mi się to nigdy nie zdarzyło. Może cos było nie tak z drożdżami???? może spróbuj jeszcze raz tmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pachnie wspaniale ale

    Zgłoszony przez lui2006 na czerwca 13, 2012 at 23:44.

    Pachnie wspaniale ale dlaczego mi nie wyrósł?tmrc_emoticons.(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Już odpowiadam. Oczywiście,

    Zgłoszony przez magi1 na kwietnia 16, 2012 at 13:01.

    Już odpowiadam. Oczywiście, że można dać do chlebka świeże drożdże. Będzie potrzebne 25 g świeżych drożdży ( 1 paczka suszonych drożdży = 25 g świeżych drożdży).


    Pozdrawiamtmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy zamiast drożdźy suszonych

    Zgłoszony przez justam na kwietnia 16, 2012 at 11:14.

    Czy zamiast drożdźy suszonych można użyć świeżych (ewentualnie ile gram)? Dziękuję i pozdrawiamtmrc_emoticons.)

    justam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam ten chlebek dzisiaj

    Zgłoszony przez Anna500 na kwietnia 16, 2012 at 09:14.

    Zrobiłam ten chlebek dzisiaj na śniadanko, wyszedł rewelacyjny od razu zjedliśmy całytmrc_emoticons.D jutro muszę zrobić powtórkętmrc_emoticons.D pozdrawiamBig Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • No mi właśnie popękał !!! Ale

    Zgłoszony przez magi1 na kwietnia 13, 2012 at 20:26.

    No mi właśnie popękał !!! Ale teraz już wiem co zrobić aby wyszedł śliczny. Dziekuję Gabi za pomocną uwagę, ja się nigdy nie obrażam, cenię bardzo wszystkie uwagi (nawet te złe), a z Twojej skorzystam juz jutro bo znowu go upiekę tak nam zasmakował. Pozdrawiam  Cooking 7

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzisiaj go wlaśnie upiekłam.

    Zgłoszony przez gabi49 na kwietnia 13, 2012 at 16:56.

    Dzisiaj go wlaśnie upiekłam. Wyszedł super!  Magi czy on Tobie pękł na wierzchu? Tak to przynajmniej widać na zdjęciu. Jeśli się nie obrazisz, to podpowiem, że aby właśnie chlebek nam nie pękal , trzeba  go po wyrośnięciu, przed włożeniem do piekarnika, naciąć ukośnie kilka razy.Jest wtedy równy, a nacięcia są małymi wgłębieniami.tmrc_emoticons.;)

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzięki !!! Pozdrawiam:)

    Zgłoszony przez magi1 na kwietnia 13, 2012 at 13:47.

    Dzięki !!! Pozdrawiamtmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychota:p

    Zgłoszony przez veronicab71 na kwietnia 13, 2012 at 12:32.

    Pychotatmrc_emoticons.p

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze