3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Szkockie scones


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

  • 125 ml słodkiej śmietanki
  • 125 ml mleka
  • 1 jajko
  • pół płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej
  • pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
  • 40 g masła
  • 400 g mąki pszennej
  • 20 g cukru
5

Przygotowanie

  1. Nagrzać piekarnik do temperatury 220 stopni C.

    Do naczynia wsypać mąkę oraz masło, wymieszać 10 sek/ obrót 8.

    Następnie dodać pozostałe składniki, wymieszać 10 sek/ obrót 4 oraz wyrobić 30 sek/Ciasto.

    Powstałe ciasto podzielić na 12 kawałków (można rozwałkować ciasto i wycinać kółka lub poroić)

    Piec około 10-15 min.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Scones to tradycyjne szkockie bułeczki, podawane najczęściej z dżemem i clotted cream czyli gęstą śmietaną.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy