Składniki
6 porcja/porcje/porcji
CIAST0
- 500 g mąki pszennej, typ 500
- 50 g oleju
- 20 g cukru
- 20 g soli
- 50 g kefiru
- 50 g maślanki słodkiej
- 200 g mleka
- 25 g drożdży świeżych
-
6
40min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1. Do naczynia miksującego wlać słodka maślankę, drożdże i łyżeczkę cukru,łyżkę maki, podgrzać 1 min/37°C/obr. 2.
2. Dodać mąkę, resztę składników wyrobić 3 min/ "Ciasto"
3. Podzielić ciasto na 6 części, na obsypanej mąką powierzchni rozwałkować każdą z części i uformować wałki i lekko wyciągnąć. Pozostawić na 2 godziny do wyrośnięcia.
Piec we wcześniej nagrzanym piekarniku w temp. 100°C przez 10 minut. Zwiększyć temperaturę do 180°C i piec przez 20min.Pozostawić w piekarniku 5min i wyjąć do ostygnięcia.
ciasta
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzzdecydowanie za duzo soli
zdecydowanie za duzo soli moim zdaniem. dalam o polowe mniej a i tak wyszlo baardzo slone
W akcesoriach widze motyle,
W akcesoriach widze motyle, kiedy go zalozyc??