3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

CHLEB PYSZNY


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

składniki ciasta

  • 100 g ziarna żyta
  • 100 g ugotowanych ziemniaki, ostudzone
  • 3,5 MT ciepłego mleka
  • 50 g drożdży
  • 1 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczki soli
  • SIEMIE LNIANE
  • 400 g mąki pszennej
  • 6
    55min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. Ziarno żyta zmielić 1min/obr 10 przesypać o innego naczynia.  Dodać drożdze  wlać ciepłe mleko i cukier rozmieszać 1 min/obr2. Dodać mąkę, sól, ostudzone ziemniaki, siemie lniane i wyrobić ciasto 3,5 min / obr Interwał.


    Włożyć do foremki o dł. 40x15 cm. Odstawić do wyrośnięcia do piekarnika ogrzanego do temp. 40-50 stopni na 20 min. Piec w temp. 200 stopni 35-40 min.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Można dodać ziarno słonecznika lub dyni wg własnych upodobań.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • u mnie też chlebek znikł w

    Zgłoszony przez CzarnuSIA1988 na lutego 28, 2016 at 02:16.

    u mnie też chlebek znikł w mgnieniu oka tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzisiaj upiekłam chlebek.

    Zgłoszony przez lussy na listopada 23, 2015 at 21:39.

    Dzisiaj upiekłam chlebek. Wyszedł rewelacyjny. Wyrośnięty i bardzo pulchny. Już 1/3 zjedzona. Jest jakby był nadmuchany. Bardzo dziekuję za przepis.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze