3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki ze szpinakiem


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

  • 200 gramów szpinaku, rozdrobnionego
  • 45 gramów drożdży
  • 35 gramów oleju
  • 250 gramów wody
  • 1 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczki soli
  • 300 gramów żółtego sera
  • 650 gramów mąki
  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 1h 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. Drożdże, wodę i cukier podgrzewamy 3min/37stopni/obr.1

    Dodajemy mąkę, sól, olej, szpinak i mieszamy 3min/interwał

    Odłożyć ciasto do miski i zostawić do wyrośnięcia ok.20 minut.

    Ser żółty rozdrobnić 5sekund/obr.7

    Z ciasta uformować bułki, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem. Znowu odstawić na 10 minut.

    Rozgrzać piekarnik do 200 stopni.

    Posypać bułki żółtym serem i piec ok.20-25 minut

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Piekłam wczoraj -dałam

    Zgłoszony przez Rusałka72 na kwietnia 9, 2015 at 09:13.

    Piekłam wczoraj -dałam sparzony szpinak świeży z Biedronki- jeszcze nawet ciepły -rozmieszał się  i było ok .

    Bułacze super tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dzięki tak właśnie myślałam 

    Zgłoszony przez Psotka69 na lutego 22, 2015 at 19:00.

    tmrc_emoticons.) dzięki tak właśnie myślałam  Cooking 7  wypróbuję

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja rozmroziłam i dodałam

    Zgłoszony przez kasia32 na lutego 22, 2015 at 16:01.

    Ja rozmroziłam i dodałam lekko odciśnięty (nakładałam ręką i tak odcisnęłam). tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy szpinak ma być rozmroźony

    Zgłoszony przez Psotka69 na lutego 22, 2015 at 14:59.

    Czy szpinak ma być rozmroźony i odciśnięty z wody?

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze