Tu jesteś:
4
Składniki
12 porcja/porcje/porcji
- 200 gramów szpinaku, rozdrobnionego
- 45 gramów drożdży
- 35 gramów oleju
- 250 gramów wody
- 1 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczki soli
- 300 gramów żółtego sera
- 650 gramów mąki
-
6
1h 30min
Czas całkowity 1h 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Drożdże, wodę i cukier podgrzewamy 3min/37stopni/obr.1
Dodajemy mąkę, sól, olej, szpinak i mieszamy 3min/interwał
Odłożyć ciasto do miski i zostawić do wyrośnięcia ok.20 minut.
Ser żółty rozdrobnić 5sekund/obr.7
Z ciasta uformować bułki, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem. Znowu odstawić na 10 minut.
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni.
Posypać bułki żółtym serem i piec ok.20-25 minut
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPiekłam wczoraj -dałam
Piekłam wczoraj -dałam sparzony szpinak świeży z Biedronki- jeszcze nawet ciepły -rozmieszał się i było ok .
Bułacze super
dzięki tak właśnie myślałam
dzięki tak właśnie myślałam wypróbuję
Ja rozmroziłam i dodałam
Ja rozmroziłam i dodałam lekko odciśnięty (nakładałam ręką i tak odcisnęłam).
Czy szpinak ma być rozmroźony
Czy szpinak ma być rozmroźony i odciśnięty z wody?