3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

bułki marchewkowe


Wydrukuj:
4

Składniki

16 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 50 gramów otrębów, dowolnych
  • 40 gramów oleju
  • 2 łyżeczki soli
  • 40 gramów drożdży świeżych
  • 300 gramów maślanki lub kefiru
  • 1 łyżeczki cukru
  • 450 gramów mąki, dowolnej
  • 200 gramów marchwi
  • 6
    1h 25min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    bułki marchwiowe
  1. marchew rozdrabniamy Blokada naczynia miksującego 10s/ob 5 , przekładamy do miseczki.

    drożdże maślankę i cukier Blokada naczynia miksującego 3m/37st ob 1

    dodajemy mąkę olej marchew otręby i sól 3m/Ciasto

    przekładamy ciasto do miski do wyrośnięcia ok30m

    po tym czasie formujemy bułki układamy na blaszce wyłżonej papierem (ok 16 sztuk)

    pononie zostawiamy do wyrośnięcia ok 10-15m

    pieczemy 20-25minut 200 stopni

    SMACZNEGO

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

bułki można posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać otrębami


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bułki bardzo delikatne,miękkie. Pasują i do...

    Zgłoszony przez ninaad na grudnia 28, 2022 at 14:33.

    Bułki bardzo delikatne,miękkie. Pasują i do wędliny,i do słodkich dodatków.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super bułeczki ...

    Zgłoszony przez Psotka69 na maja 9, 2020 at 08:44.

    Super bułeczki Smile
    Ciasto luźne przed położeniem na papier żeby się nie przyklejały kładłam spodem na cieńką warstwę mąki
    Nawet na drugi dzień mięciutkie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki pyszne! Co do konsystencji ciasta, jest...

    Zgłoszony przez MartaPotocka na lipca 31, 2019 at 20:39.

    Bułeczki pyszne! Co do konsystencji ciasta, jest dosyć luźne, ale proponuję nie dodawać mąki (napewno stracą wtedy na delikatności), tylko przy formowaniu bułeczek należy moczyć dłonie tmrc_emoticons.) Wychodzą idealnie! Dziękuję za przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam. Są fantastyczne i długo świeże....

    Zgłoszony przez M.Cz. na grudnia 6, 2017 at 13:56.

    Robiłam. Są fantastyczne i długo świeże. Jedyny mankament to niezwykle klejące ciasto - ale i z tym można sobie poradzić. Polecam bułki marchewkowe dodane przez basia-m Smile.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • (Brak tematu)

    Zgłoszony przez ahimenes na października 26, 2017 at 21:31.


    Bułeczki pyszne, zmieniłam mąkę przenną na orkiszową i otręby dałam żytnie. Robiłam bułeczki większe więc wyszło ich mniej. Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszne ciacho do rzadkie ale mona zagci mk i si...

    Zgłoszony przez rouge88 na czerwca 11, 2017 at 18:28.

    pyszne, ciacho dość rzadkie ale można zagęścić mąką i się tak nie rozlewa tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziś je robiłam, rewelacyjne. Ja zamiast mąki...

    Zgłoszony przez BeataL na stycznia 28, 2017 at 20:52.

    Dziś je robiłam, rewelacyjne. Ja zamiast mąki pszennej użyłam mąki żytniej. Pycha

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wyszły super dziękuję za ten przepis! ja od...

    Zgłoszony przez Kinga88 na października 31, 2016 at 23:14.

    wyszły super tmrc_emoticons.) dziękuję za ten przepis! ja od siebei dodałam ziarna słonecznika i pestki dyni.

    Piękna konsystencja ciasta. Kolor marchewki zostaje intensywny do samego końca i pięknie sie prezentuje po rozcięciu bułki tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo fajne buleczki. CIASTO

    Zgłoszony przez edyta1973 na listopada 15, 2015 at 22:02.

    Bardzo fajne buleczki. CIASTO jest dosc rzadkie i klejace,warto chyba piec je w foremkach silikonowych, bo robia sie plaskie i przyklejaja soe do papieru

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepis mieści się do

    Zgłoszony przez basia-m na listopada 15, 2015 at 18:32.

    przepis mieści się do TM31 

    Bułki smakują zarówno z dżemem jak i z wędliną ..... Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mniamuśne

    Zgłoszony przez amzasko na września 19, 2015 at 13:04.

    mniamuśne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne bułki,

    Zgłoszony przez zygmunt_kotek na maja 28, 2015 at 22:34.

    Bardzo smaczne bułki, wysmienite do wędliny, sera lub zagryzania zupy tmrc_emoticons.-) Dzięki!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułki przepyszne, bardzo

    Zgłoszony przez annaswidnica na maja 28, 2015 at 20:00.

    Bułki przepyszne, bardzo dziękuję tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto spokojnie mieści się w

    Zgłoszony przez annaswidnica na maja 28, 2015 at 18:08.

    Ciasto spokojnie mieści się w TM31. Nie ma więc konieczności zmniejszania składników. Troszeczkę zmodyfikowałam - 50 g otrąb rozbiłam na 30 g otrąb i 20 g płatków owsianych. Ciasto pięknie wyrosło, zaraz wkładam do piekarnika tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • moje ciasto na buleczki

    Zgłoszony przez Monika Wójcik na maja 26, 2015 at 11:49.

    moje ciasto na buleczki wyszlo rzadkie... czy takie ma byc?

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • a czy bulki nadaja sie do

    Zgłoszony przez Monika Wójcik na maja 25, 2015 at 11:40.

    a czy bulki nadaja sie do wedliny czy tylko do dan na slodko?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Psotka69 przepis można

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na maja 25, 2015 at 09:47.

    Psotka69 przepis można wykonać w TM31 Love Pozdrawiam .

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre bułeczki, dugo

    Zgłoszony przez eniu na maja 25, 2015 at 08:17.

    Bardzo dobre bułeczki, dugo utrzymują świeżość. Polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moźe ktoś sprawdził czy to

    Zgłoszony przez Psotka69 na maja 25, 2015 at 06:54.

    Moźe ktoś sprawdził czy to się mieści w TM31.

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułki rewelacja !!! Dziękuję

    Zgłoszony przez moniqag na maja 24, 2015 at 23:34.

    Bułki rewelacja !!! Dziękuję za przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis muszę wypróbować ale

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na maja 24, 2015 at 20:23.

    Przepis muszę wypróbować ale zmniejszyć muszę iliści bo mam TM 31.Pozdrawiam Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze